Despre noi

Bine ai venit în Casa cu cadouri,
locul unde se  realizează accesorii și produse decorative din textile și materiale reciclate și se promovează reutilizarea creativă.

Cine locuiește aici?
Subsemnata Ralu, proprietara, moderatoarea blogului, lucrătoare ocazională și PR de casă :)
 cea care va scrie,
Cris (a.k.a. ParadiseKriss)- ea pictează, decorează, modelează, comentează și cârcotește până ies toate lucrurile bine;
Featuring: mamaione- cea care împletește, croșetează, tricotează piesele grele (adică tot ce depășește "unu pe față, unu pe dos").


La ce ne pricepem?
Am absolvit cursuri de psihologie și de design vestimentar, când nu mă ocup de bebelușa mea sunt redactor independent- lucrez în special pentru mediul online. Îmi place să lucrez în special cu textile, dar și de design virtual. Comunicarea online și offline se numără printre pasiunile mele.

Cris desenează de la vârste foarte fragede: a început de la mâzgălirea pereților (și a tatălui adormit :) ), astăzi mânuiește cu succes tableta grafică. Îi place să și pună mâna pe materiale: acuarele, creion, lut, când nu e migăloasă ca un chinez bătrân, dă dovadă de un ascuțit simț critic pe care nu ai încotro decât să-l iei la socoteală :P.

De la mamaione avem cu toții de învățat meseria tricotatului, a reutilizării și altele folositoare, pe principiul "cine n-are bunici, să-și cumpere".

În plus, ne mai lăudăm cu o grămadă de prieteni talentați (o parte îi găsiți la rubrica RECOMAND) care se pricep la tot felul de lucruri: artiști pasionați sau specialiști în meseria lor. Când noi nu ne pricepem, apelăm cu încredere la prietenii Casei!


În ce credem?
Fugim de plictiseală, ne plac oamenii cu cultură generală (sau cel puțin pricepuți la ceea ce fac). Credem în creativitate și împărtășirea lucrurilor bune, în puterea comunității și în responsabilitate.


Manifesto

1. Unicitate
Dacă două frunze nu sunt la fel, de ce ar fi doi oameni? Obiectele propuse de noi se adresează celor care refuză produsele de serie și îndrăznesc să se exprime ALTFEL.

2. Personalizare
Ne place să creăm pentru cineva anume, cu o poveste (și mai ales cu dorința de a se exprima pe sine). E imposibil să dăruiești ceva universal valabil, așa că, te rugăm, când (îți) faci un cadou, contactează-ne. Îl putem pune la cale împreună.

3. Reciclare alternativă
Cu toții avem pe acasă obiecte care pot fi transformate în ceva frumos, util, plin de imaginație. De ce să le aruncăm, când le putem transforma? Sau cel puțin le putem dona (dacă nu cunoști personal pe cineva care are nevoie, folosește grupul Freecycle din orașul tău).