duminică, 15 mai 2011

Smecherii ecologice- sticla pictata

Mulți ne trezim cu tot felul de obiecte adunate prin casă, obiecte pe care am vrea să le reciclăm-dar nu găsim locul sau momentul potrivit, sau măcar să le refolosim. Sticlele fac parte din această categorie, cu mare potențial de refolosire, atât practic dar și estetic. Practic, știe fiecare la ce vrea să folosească sticlele. Estetic, se pot decora în fel și chip ( cu tehnica decupajului/șervețelului, cu aplicații diverse etc) și devin astfel niște candidate surprinzătoare la categoria "obiect decorativ". Sau, de ce nu? obiecte utile care arată bine :).
Iată de exemplu ce idee a avut o prietenă de-a mea, Oana, pictoriță de felul ei: a aplicat pe o sticlă oarecare o vopsea tridimensională (folosită îndeosebi pentru textile) pe suprafața bine curățată (asta presupune îndepărtarea prealabilă a etichetei și o ușoară degresare cu detergent sau cu puțin oțet). Poți opta pentru un stencil (tipar) sau să desenezi freehand (cu mâna liberă), dacă alegi tuburi de vopsea cu aplicator lucrurile sunt foarte simple. Contururile ies foarte clare- dacă vrei să pictezi ceva înăuntru se dovedește o opțiune foarte inspirată ca să nu curgă vopseaua aplicată cu pensula.
Un alt avantaj este și aderența foarte bună a acestui tip de vopsea pe sticlă. Se lasă la uscat aproximativ 24 de ore (e mai sigur).
Pe modelul inițial am mai lucrat și eu câteva modificări, inclusiv o inimioară de tul lipită cu un contur de vopsea și iată rezultatul: fața și spate.
Vă arăt mai jos și sticle pictate cu culori acrilice, pentru comparație.

Gata cu reutilizarea creativă pe săptămâna asta. Vă urez weekend fain!

Cu prietenie,

Raluca
proprietar Casa cu cadouri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu