miercuri, 9 martie 2011

Cum a fost la Atelierul de mărțișoare handmade

După cum vă spuneam într-o postare anterioară, la Cărtureștiul de pe Mercy (Timișoara, biensur) am avut o întâlnire plăcută în seara de 1 martie. În cadrul primitor amenajat de Anca Pol, coordonatoarea evenimentelor, au sosit d-ne și d-re doritoare să petreacă un timp plăcut, printre flori textile și conversații aromate cu ceai.
De când mă știu, pasiunile și preocupările mele sunt variate și contradictorii: studii de psihologie (serioase) în același timp cu cele de design vestimentar (frivole), citit literatură universală și scris articole motivaționale simultan cu pierdut timpul la seriale de duzina, crescut bebe totodată cu crescut eu însămi și tot așa...Mă simt bine și printre mămici (mai ales cele echilibrate și relaxate) și printre femei fără copii și fără intenții de a avea, plus că pot lucra mărțișoare în timp ce vorbesc. :P
Trebuie să recunosc că atelierul de parenting a rămas în umbră față de cel de handmade (pare-se că mai ușor să vorbești despre făcut mărțișoare decât despre făcut copii :)), dar nu m-am bosumflat, deoarece erau acolo vreo două mămici- și cu pitici, și cu copii adolescenți- care cu siguranță ar fi avut mai multe de spus decât mine, mamă de unu pe doi :P.
Așadar ne-am petrecut seara vorbind și lucrând, mai ales un model de trandafir răsucit pe care nu îl poți improviza cu una, cu două dar îl prinzi repede după o demonstrație explicită și câteva exersări. Voi încerca să vă pregătesc și vouă un tutorial video sau foto. Am fost încântată că toată lumea s-a pus pe treabă și cam 8 din 10 persoane au reușit să scoată la capăt modelul original. Celelalte au inovat și bine au făcut, că au ieșit lucrușoare frumoase.
Vedeți în colaj o frântură din șezătoarea noastră, mai multe poze pe profilul facebook Casa cu cadouri.

3 comentarii:

  1. Felicitari pentru rabdare! Abia astept tutorialul. Sarcina usoara mai departe. Acum imi dau seama: desi impartim acelasi oras, mai mult ne scriem decat ne vedem... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Ludmila, sper sa imi fac timp cat de curand pentru tutorial.
    Ai dreptate, vezi cum e sa fii mamica si sa stai mult pe acasa? Te bazezi pe net :)
    Esti cumva pe facebook?

    RăspundețiȘtergere
  3. nu. n-am facebook. btw, ai vazut filmul despre facebook? social network parca-i zice...
    aaa, sa nu uit. e giveaway pe manie. si ce spui despre noua imagine cu norii?... pana vine alta...:)

    RăspundețiȘtergere