marți, 7 august 2012

Vallejo Textile Color- mini-review

Datorita unui grup de mamici antreprenoare, Mamicile Ocupate :),  am aflat de o alta firma producatoare de vopsele textile, de care nu stiam, Vallejo. Prin amabilitatea reprezentantei si importatoarei, Mihaela Iuliana Dumitrescu (una dintre creatiile sale mi-a si atras atentia asupra culorilor), am primit la testare una dintre culorile lor si un marker textil. Asa ca va scriu si mini-impresiile mele :)
Marea mea nemultumire in privinta vopselelor textile cu aplicator pe care le folosesc (Tulip, Pebeo, Pentart- pana acum) este ca sunt aproape neputincioase in fata bumbacului din care se fabrica majoritatea tricourilor. Cat ar fi ele de viteze, tot nu fac fata puterii de absorbtie a materialului si eu nu reusesc sa ma misc asa de repede cum as dori (ca nu degeaba am zis "viteze", insa tocmai viteza nu e punctul meu forte cand pictez pe tricouri...)
La fel se intampla si cu acest produs. Recunosc ca nu l-am testat pe materiale cu suprafata lucioasa si putere mai mica de absorbtie, doar pe bumbac. Vedeti rezultatul in poza de mai sus, urmariti culoarea verde inchis (Duck Blue- ii zic producatorii, culoarea oului de rata- inteleg eu din asta). Vopseaua e pe baza de apa, se foloseste nediluata. Eu o folosesc si direct din tubulet si cu pensula, dupa caz, dupa suprafata pe care vreau s-o acopar si modelul pe care il fac.
In rest, se usuca destul de repede (eu le las minim 24 de ore intr-un loc ferit), se calca putin cu fierul si se fixeaza destul de bine (din spusele utilizatorului, am inteles ca nu sunt probleme in masina de spalat, daca se respecta minimul de instructiuni de spalare).
In concluzie, sunt inca in cautarea vopselei perfecte pentru tricouri. Cu un aplicator destul de lung si subtire, cu o vascozitate mai mare, sa nu fie usor de absorbit, ceva care dupa uscare sa arate putin cauciucat, ca si vopselele de pe tricourile produse industrial :) Raman deschisa la propuneri, curioasa sa incerc vopsele noi si dispusa sa va povestesc si voua despre ele.

Cu prietenie
si cu degetele vopsite,

Raluca
proprietar Casa cu cadouri

9 comentarii:

  1. Da de vopselele cele mai bune ptr piele? nu sti nimic?
    eu din-alea vreau.
    Mie mi place cum ai desenat. si tricoul si cana.

    Eu am citit azi articolul tau cu degetele pline de plastelina dar de-abia acu am reusit sa comentez.

    Grupul de MaimiciOcupate e din Timisoara?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce fel de piele vrei sa vopsesti?
    Multumesc, de vizita si de apreciere :)
    Da, grupul Beezy Mami e din Timisoara, dar include mamici antreprenoare din toata tara- le gasesti pe Facebook (Beezy Mami).

    Te imbratisez :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Acuarele pentru face=painting gasesti in Mall, in magazinul de accesorii pentru pictat, langa Premaman. Nu le-am incercat, dar poti citi oricum eticheta sa vezi ce contin. Eu as sugera sa cautam o reteta home-made pe internet, ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  4. Ti a iesit foarte frumos...felicitari!!:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-ar placea si mie un tricou asa personalizat..

    RăspundețiȘtergere
  6. Va asteptam comanda dupa data de 3 aprilie, pana atunci Casa cu cadouri este inchisa. Multumesc pentru intelegere.

    RăspundețiȘtergere