vineri, 2 aprilie 2010

Pregatiri de Paste

Nu stiu cine aduce la voi cadourile, iepurasul sau alta creatura, dar pe la noi prin casa cadourile sunt un prilej de bucurie, mai ales cand le impartasesti cu prietenii si cand sunt facute de manutele fiecaruia.
Pentru prieteni am ales sa decorez niste oua care sa inveseleasca masa (si cu care sa castige orice concurs de ciocnit oua!- secretul lor consta in faptul ca-s de lemn....:p). Va spun si de unde le fac rost: aici in Timisoara cunosc un mester popular, dl. Dumitru Copil, care a facut si ouale (si suporturile de ceramica decorate cu semnite de mac si fulgi de cocos) si multe alte lucruri artizanale inspirate din folclor. Il gasiti in centru, pe la targurile tematice organizate anual (sau va dau eu nr de telefon, daca vreti sa-l contactati personal).
Culorile folosite au fost tempera obisnuite, dar probabil ca niste culori acrilice ar prinde si mai bine. Daca fixati tempera cu un strat de lac (de unghii, in cazul meu), decoratia rezista!
Mai e nevoie de o hartie frumoasa de ambalat, o fundita si un zambet mare, pentru a oferi cadoul prietenilor!
 


Daca mai aveti acuarele si chef, noi mai avem o idee. Oua comestibile pictate! Recomandarea mea este fie sa pictati doar cateva pentru decor, fie sa le consumati foarte repede dupa pictare, pentru ca banuiesc ca acele acuarele pot sa strabata prin coaja oului fiert si s-ar putea sa fie toxice. Deci, aveti multa grija!
Acestea fiind spuse, ma indrept spre bucatarie, ca ne asteapta multa treaba pe ziua de azi si chiar si Daria e curioasa ce voi gati pentru primul Paste petrecut impreuna :)

Paste plin de lumina!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu