miercuri, 17 februarie 2010

Troc ADhoc- schimb de obiecte

Si pentru ca tot vorbeam de reutilizare mi-am dat seama ca m-am luat cu altele si era sa uit de evenimentul de sambata. Grupul de reutilizare Freecycle Timisoara, impreuna cu Cloud Factory va invita (pe cei aflati in Timisoara) sambata, 20 februarie, la Cafeneaua Aethernativ (str Marasesti nr 14, peste drum de Parcul Botanic) la un troc. Suna poate mai ....bizar :)) dar cred ca stiti cu totii ce inseamna troc. Inainte sa apara banii ca obiect fizic, oamenii dadeau la troc (schimb) obiecte si probabil si servicii. De ce s-a renuntat la troc? De ce se pune atata accent pe valoarea financiara? De ce supraevaluam anumite obiecte?
Invitatia suna asa:

"Troc ADhoc   
-schimburi de obiecte, socializare şi voie bună-

Cine este invitat? Oricine doreşte să scape de anumite lucruri, oricine vrea să dea o palmă (simbolică) mercantilismului şi goanei după bani, oricine crede că valoarea obiectelor este relativă, după cum i-o dăm fiecare.
Ce? Troc ADhoc NU este târg de vechituri, piaţă second-hand sau afacere. Obiectul pe care îl aduci îl vei putea schimba cu altul care îţi place mai mult, negociind direct cu proprietarul.
Unde? În curtea interioară a Cafenelei Aethernativ, str.Mărăşeşti nr 14  
Cand? Sâmbătă, 20 feb., orele 14:00-18:00
Cum procedez? Adu un obiect (2,3 etc) pe care doreşti să-l oferi, caută printre obiectele disponibile şi fă schimb cu ceilalţi participanţi.
Stai cât vrei, schimbi cât vrei!
INTRAREA este LIBERĂ.

2 comentarii:

  1. Ideea este absolut superba!!!!
    Cum sa facem si la Cluj asa ceva?

    RăspundețiȘtergere
  2. Dana, e de ajuns sa ai acces la un grup mai marisor de oameni (in cazul de fata, ne bazam pe circularea informatiei pe grupul Freecycle Timisoara si pe cei care urmaresc activitatile organizatiei Cloud Factory si mai putin pe cei care vor reactiona efectiv la afisele din oras).
    E nevoie de un spatiu- mai ales acum, ca e inca frig, de niste materiale de promovare (afise, fluturasi, anunturi pe net etc) si de ...chef :)
    In rest, ideea e cat se poate de simpla. Oamenii vor veni cu ceva si vor pleca acasa cu altceva- daca vor dori :)
    Sincer, si eu astept cu nerabdare sa vad cum decurg in realitate aceste noi relatii care se creeaza intre participanti.

    RăspundețiȘtergere